A Garam Masala a hűvösebb éghajlatú Észak-Indiából származik, és "meleg" fűszereket, úgymint fahéjat, koriandert, római köményt, gyömbér, kardamont tartalmaz. Általában a főzés vége felé adják az ételekhez. Elsősorban zöldséges ételek elkészítésénél javasolt a főzés- sütés végén használni, de remek ízt ad a vegetáriánus ételeknek is.
Összetevők: koriander, fahéj, gyömbér, római kömény, kardamom.
Az arab és az indiai konyha alapfűszere. A zöld kardamom főként az édességek, desszertek és sütemények különleges fűszere, de kávét és kevert italokat is ízesítenek vele.
Csillagánizs, szecsuáni bors, szegfűszeg, édeskömény és fahéj keveréke, porított formában. Jellegzetesen hús-, és halételek ízesítőjeként szolgál. Intenzív íze miatt óvatosan bánjunk vele.
Összetevők: ánizs, édeskömény, szegfűszeg, fahéj, bors