Grande Gusto kulináris finomságok boltja
Grande Gusto kulináris finomságok boltja
Grande Gusto kulináris finomságok boltja
Grande Gusto kulináris finomságok boltja
Parmigiano Reggiano 24-28 hónapos
Parmigiano Reggiano 24-28 hónapos
Parmigiano Reggiano 24-28 hónapos
Parmigiano Reggiano 24-28 hónapos

Parmigiano Reggiano 24-28 hónapos

A parmezán. Az olasz ételek elengedhetetlen alapanyaga. 24-28 hónapig érlelik a legfinomabb tehéntejből készült korongokat.

 

Összetevők: tehéntej, só, oltóanyag. 

Kiszerelés
10 dkg
Allergének
tej
Származási hely
Olaszország
1 399 Ft
Egységár: 13 990 Ft/kg
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

Eredetvédelemmel ellátott DOC-termék, hagyományos módszerekkel állítják elő. Ezeket ugyanúgy törvény rögzíti miképpen azokat a területeket is ahonnan származhat. A sajt csak akkor viselheti a Parmigiano Reggiano nevet, ha Parma, Reggio Emilia, Modena, Mantova vagy Bolona készíti. A parmezánhoz az este és reggel lefejt tejet összekeverik, felmelegítik, és fermentum hozzáadásával megalvasztják. Sajthárfával az alvadékot addig aprítják, amíg egészen finom szemű lesz. Újra felmelegítik, és ettől a fiatal sajt leülepszik. A sajtmassza alá vászonkendőt húznak, a savó ezen át kifolyik. Kiemelik az üstből, formába préselik, 3-4 hétig sófürdőben áztatják. A teljes érettséget azonban az ún. katedrálisokban érik el. Érlelés közben is gondozzák őket. Az első fél évben 4-5 naponta megforgatják őket, utána már csak mindig a 10.napon. A hosszú folyamat végén nagyon alapos kivizsgálás történik, ha ezen megfelelt, beleégetik a gyártó üzem pecsétjét.

Az igazi parmezán abban különbözik a Grana Padanotól, hogy ez utóbb bármely észak-olasz területről származhat és a gyártáshoz felhasznált tejet adhatják gyengébb minőségű takarmányon nevelt tehenek is.

Adatok
Allergének
tej
Származási hely
Olaszország
Kiszerelés
10 dkg
Cikkszám
5605460
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés